+420 736 632 224 Po – Pá: 8 – 14 hod.

Můj účet 0Košík
x
Registrace

Žaluziové vypínače a jejich využití

NAŠE NABÍDKA ŽALUZIOVÝCH VYPÍNAČŮ

Žaluziové vypínače - 4 tipy pro moderní domácnosti

Žaluziové vypínače (nebo také spínače či ovladače) jsou speciálním typem vypínačů. Dají se využít mnoha způsoby, jsou k dostání v zajímavých designových provedeních a pokud se chystáte na vybudování chytré domácnosti nebo kanceláře, rozhodně by zde žaluziové ovladače neměly chybět.

Kde všude se dají žaluziové vypínače využít a jak fungují

Podle názvu by se dalo usuzovat, že žaluziové vypínače jsou určeny pouze pro ovládání žaluzií, ale není tomu tak. Tyto vypínače najdou využití i u elektricky poháněných rolet, markýz nebo garážových vrat.

Konstrukce žaluziových spínačů se skládá ze strojku, rámečku, dělené klapky nebo dvou páček. Mechanickým ovládáním, kdy se stiskne jedna nebo druhá klapka (páčka), dochází k pohybu žaluzií, rolet, vrat či dalších připojených součástí nahoru nebo dolů, případně doleva nebo doprava.

Na výběr máte ze dvou typů žaluziových vypínačů. Designověse vždy jedná o stejný výrobek, ale jeden typ funguje jako dvoj-tlačítko (klapky se vždy vrátí do původní polohy) a druhý jako dvoj-vypínač (klapka zůstane v poloze, kterou navolíte).

Obě provedení mají vždy vnitřní, mechanickou aretaci, která zabraňuje stisknutí obou klapek současně a tím poškození motoru nebo vlastní žaluzie.

Se zapojením spínače žaluzií si poradí každý zkušenější muž (nebo i žena). Nejjednodušší je ale nechat tuto práci na zkušeném elektrikáři.

Vypínač na žaluzie jako součást inteligentní elektroinstalace

V dnešní technické době se stále více domácností obrací směrem k využívání inteligentní elektroinstalace, která ovládá dům automaticky. Žaluziové spínače se dají skvěle integrovat do autonomního fungování domu.

Žaluzie a rolety se mohou samy stahovat podle intenzity světla nebo podle předem nastavených časů. Vy už si v případě potřeby jen doladíte žaluziovým spínačem momentální nastavení (například když inteligentní elektroinstalace roztáhne žaluzie už v 8 hodin ráno, ale vy byste chtěli mít tmu ještě o hodinu déle).

Podtrhněte styl interiéru výběrem designových žaluziových vypínačů - 4 skvělé tipy

Každý interiér je jiný a proto je i nabídka vypínačů na žaluzie rozmanitá. Vybrali jsme pro vás 4 designové styly žaluziových vypínačů. Každý z nich se hodí pro jiný styl interiéru. Který bude ten pravý pro vás?

TIP 1 - sklo a chrom pro luxusní interiéry

Kolekce luxusních vypínačů MAGIC, kdy je nádherný skleněný rámeček žaluziového vypínače doplněn chromovým mezirámečkem a elegantní bílou dělenou klapkou, je jako stvořena pro moderní objekty, kde hrají prim materiály, jako je sklo, mramor, beton, zlaté, stříbrné a chromové prvky.

TIP 2 - když chcete být originální, volte metalické odstíny

Kolekce vypínačů OPÁL nabízí žaluziové spínače v oslnivém metalickém provedení, kdy jsou na výběr stříbrné, pískové, zlaté, grafitové nebo měděné odstíny. Tyto zajímavé tlačítkové vypínače s dělenou klapkou určitě jen tak nezapadnou, naopak budou jasnou dominantou interiérů.

TIP 3 - dřevo je stále IN

Dřevěné žaluziové vypínače z kolekce OPÁL jsou opatřeny dřevěným rámečkem ze skutečného dřeva. Nejde o žádný plastový výlisek. Barvu klapek si můžete vybrat podle sebe a nakombinovat si vypínač tak, aby ladil se stylem každého pokoje.

TIP 4 - retro se vrací do módy

Návrat k retro vypínačům je vidět zejména v novostavbách, kde se skvěle kombinuje styl moderních linií a páčkových vypínačů. Tato kombinace vytváří zajímavý kontrast. Retro vypínače se ale hodí i do chat a chalup. Vyzkoušejte retro žaluziové vypínače z kolekce OPÁL v nádherné bílé, béžové nebo černé barvě. Uvidíte, že si páčky zamilujete.

Žaluziové vypínače všech řad najdete zde: https://www.tympolplus.cz/vypinace-a-zasuvky/zaluziove-vypinace

žaluziové vypínače

Další články: