+420 736 632 224 Po – Pá: 8 – 14 hod.

Můj účet 0Košík
x
Registrace

Jak se mění každodennost díky novým technologiím?

Chytrý dům aneb jak se moderní technologie zabydlují v našich životech.

NAŠE NABÍDKA INTELIGENTNÍ ELEKTROINSTALACE

Návrhy moderních domů postavených na prázdných pozemcích se výrazně liší od budov postavených před několika lety. Dnes máte na dosah to, co bylo kdysi vyhrazeno jen málokomu - systémy umožňující dálkové ovládání domácnosti. Dynamický rozvoj technologií a architektury umožňuje vznik obytných budov, které poskytují členům domácnosti dosud nepoznanou úroveň pohodlí a bezpečí. Automatizované budovy „žijící“ v rytmu svých obyvatel už nejsou futuristickou fantazií, ale skutečností. Podívejte se, jaké nejlepší systémy pro chytré domácnosti nabízejí, a uvidíte, jak velké změny mohou systémy IoT provést v každodenním životě. Je to doslova technologická revoluce mezi vašimi čtyřmi stěnami.

Internet věcí (IoT), koncept, který vzal globální a nyní i český trh útokem, vyvinul v roce 1999 podnikatel Kevin Ashton. Po 23 letech vývoje technologií se původní předpoklady výrazně rozšířily. IoT, tedy internet věcí, lze definovat jako síť propojených a spolupracujících vzdáleně ovládaných zařízení. Vybavení domova elektronickými zařízeními není žádnou novinkou. Téměř v každém bytě najdete úklidového robota, žárovku ovládanou dálkovým ovladačem nebo lampy s pohybovým senzorem. Myšlenka chytré domácnosti je však širší. Všechna zařízení zde vytvářejí výkonný organismus, který členům domácnosti šetří čas, energii i peníze, zvyšuje životní komfort a dodává pocit bezpečí. IoT má obrovský rozvojový potenciál, což má za následek nárůst počtu inteligentních zařízení a systémů dostupných na trhu. Jedním z nejuznávanějších výrobců zařízení pro chytré domácnosti je Zamel. Jaká řešení navrhuje lídr ve svém oboru? Pojďme se podívat na možnosti systému „SUPLA“, který umožňuje mít celý dům na dosah odkudkoli na světě.

Kávovar se zapne, než ráno v polospánku sejdete po schodech dolů do kuchyně? Okenice, které se zvednou, když zazvoní budík? Díky systému SUPLA může být každé ráno dokonalé. Technologie vyvinutá odborníky vám umožní ovládat váš domov z úrovně mobilní aplikace. SUPLA vytváří systém moderních, snadno ovladatelných zařízení pro ovládání vnějšího i vnitřního osvětlení, vrat, branek, elektroniky a domácích spotřebičů. Instalace senzorů, vysílačů a přijímačů do zařízení umožňuje využít jejich plný potenciál. Rádiové a Wi-Fi ovládání umožňuje naprogramovat trvalé aktivity, které se budou opakovat v konkrétních časech v konkrétní dny v týdnu a měnit nastavení zařízení v reálném čase. Systém spolupracuje s Google Home a Amazon Alexa, což dále zvyšuje jeho možnosti a pohodlí používání. Zajímavé je, že SUPLA je vyvíjena na bázi Open Software a Open Hardware, takže máte skutečný dopad na vývoj revoluční technologie.

Trápí vás myšlenka, že jste před odjezdem na dovolenou nestáhli žaluzie nebo jste zapomněli zhasnout světla v kuchyni? Nyní již není problém - "podívat se na dům", zkontrolovat stav zařízení nebo změňte jejich nastavení, stačí mít po ruce telefon s přístupem na internet. Bojíte se, že instalace čidel a přijímačů na dálkové ovládání znamená zvýšení nákladů na provoz vašeho domova? Vybavením domova přístroji SUPLA můžete výrazně snížit množství spotřebované energie. Pro kontrolu svých výdajů stačí připojit impulsní měřiče k elektroměrům, plynoměrům a vodoměrům. Systém provede měření a jejich výsledky budou prezentovány v přehledných grafech. Podle těchto tipů budete moci snížit částky na svých účtech a zároveň udělat trochu laskavosti planetě.

Internet věcí (anglicky Internet of Things, zkratka IoT) je termínem pro moderní přístroje ovladatelné i na dálku pomocí internetu. Snadno je tak obsloužíte pomocí svého chytrého telefonu nebo je jednoduše připojíte k centrální jednotce. Umožní vám zautomatizovat věci, o které byste se jinak museli postarat sami.

internet věcí

Další články: