+420 736 632 224 Po – Pá: 8 – 14 hod.

Můj účet 0Košík
x
Registrace

Dálkově ovládané elektrospotřebiče

NAŠE NABÍDKA INTELIGENTNÍ ELEKTROINSTALACE

Rekonstrukce je za vámi. Krásně se to povedlo, nové omítky jsou hladce vystěrkované, barva přesně podle přání. Už zbývá jen nastěhovat nábytek a dát vše na své místo. Tady postavíme lampu a tady bude nástěnná lampička. Ale kam ji zapojíme??? Stalo se vám to někdy? Na rozmístění zásuvek a vypínačů je dobré myslet dlouho před tím, než začneme zařizovat. Pak už totiž nezbude jiná možnost, než překračovat prodlužovací přívody nebo, a to je ta zajímavější varianta, využít bezdrátové dálkové ovládání.

Wi-Fi ovládání nebo dálkové spínání pomůže mnoho vyřešit

U nás najdete 2 systémy bezdrátového ovládání. Ten první pod názvem EXTA FREE.

Jedná se o přístrojovou domovní automatizaci, která funguje na zásadě rádiových přenosů. Je možné takto spínat elektrické spotřebiče, ke kterým není přivedena kabeláž. Mohou to být spotřebiče ve špatně dostupných místech, například venkovní osvětlení nebo světla na schodišti.  Já jsem podobný problém řešila v ložnici, kde jsem neměla přivedeny vodiče k nočním lampičkám. Lampičky jsem pečlivě schovaným prodlužovacím přívodem napájela a bezdrátově a spínala pomocí vypínačů upevněných nad nočním stolkem. Jednou za 5 let je tře třeba vyměnit baterii, která vysílá ovládací impulz.

Druhou variantou je ovládací systém SUPLA. Přístroje této produktové řady pracují se signálem přenášeným internetem. Základní podmínkou je dosah Wi-Fi sítě. Ovládání pak probíhá z aplikace v mobilu nebo telefonu. Je možné ovládat osvětlení, žaluzie, RTV zařízení, vjezdové brány. Můžete kontrolovat teplotu v prostoru i stav jednotlivých zařízení. Velkou výhodou tohoto systému je, že kontrolovat můžete z jakéhokoliv místa. Podmínkou je pouze připojeni k internetu. I na dovolené můžete sledovat stav elektrických spotřebičů ve firmě, či kanceláři.

Oba systémy jsou cenově dostupné a jejich konfigurace je snadná a intuitivní.

Další články: