+420 736 632 224 Po – Pá: 8 – 14 hod.

Můj účet 0Košík
x
Registrace

Spínané napájecí zdroje v moderní automatizaci budov a průmyslové automatizaci

NAŠE NABÍDKA SPÍNANÝCH ZDROJŮ

Rozvoj moderních technologií zasahuje téměř do všech oblastí našeho života. Skvělým příkladem technologického pokroku je dynamický rozvoj automatizace a s ním i rostoucí poptávka po specializovaných napájecích zdrojích. Jejich design se v posledních letech výrazně zlepšil, díky čemuž jsou ještě menší, efektivnější a energeticky úspornější. Spínané zdroje hrají důležitou roli v inovativních zařízeních, která umožňují realizaci předpokladů, „inteligentních budov“.

Co se o nich vyplatí vědět? V jakých instalacích se používají? 

Co jsou spínané zdroje? Spínané zdroje jsou univerzální zdroje, které téměř zcela nahradily standardní transformátorové zdroje. Proč? Hlavním důvodem je jistě jejich dokonalý poměr mezi velikostí zařízení a výkonem, který dokáže generovat. Získat takové vlastnosti umožnila elektronika, kterou obsahují, a přesněji převodník impulsů. Jeho konstrukce je založena na kvalitním tranzistorovém klíči, který pracuje na vysoké frekvenci pro spínání výstupního výkonu. Oddělovací transformátor použitý ve spínaném zdroji zvyšuje úroveň bezpečnosti zařízení a napájeného systému. Realizuje galvanické oddělení mezi napájecí sítí a nízkonapěťovou instalací.

Moderní design zdrojů zajišťuje jejich spolehlivost a bezpečnost.

Nabídka modulárních impulzních zdrojů EXTA

Spínané napájecí zdroje se používají ve velkém měřítku při instalaci automatizace budov a průmyslové automatizace. Potenciál napájecích zdrojů je využíván mimo jiné v produktech řady EXTA. Mezi napájecími zdroji dostupnými k prodeji můžeme rozlišit několik skupin:

  • řada ZIM – napájecí zdroje této řady se vyznačují nejvyšší kvalitou, dlouhou životností a malými rozměry. Zařízení jsou určena pro instalace na nejvyšší úrovni. Jsou ideální pro aplikace, kde záleží na spolehlivosti a bezpečnosti. Řada ZIM je technologicky vyspělá technologická myšlenka.

Nejkvalitnější spínaný zdroj pro profesionální použití – řada ZIM

  • řada ZPM – je osvědčená řada napájecích zdrojů s univerzální konstrukcí. Přístroje mají malé rozměry, vysoký výkon a univerzální, regulovaný výstup napětí. Série je ideální pro napájení LED osvětlení, elektro ventilů, elektrických úderníků, interkomů a vstupních video systémů, stejně jako všech druhů automatizace budov napájených 12 - 24 V DC. Velká obliba přístrojů podnítila vývoj této řady a získané zkušenosti daly vzniknout řadě ZTM.

Univerzální impulsní zdroj typu ZPM-30/24  

Řada ZTM – technologicky vyspělá řada univerzálních napájecích zdrojů, které se používají jak v průmyslu, tak v aplikacích automatizace budov. Řada ZTM jsou nejen moderní napájecí zdroje s nejmenšími rozměry, ale také kompletně přestavěná elektronika v souladu s nejnovějšími standardy. Nové zdroje řady ZTM mají možnost nastavení výstupního napětí pomocí potenciometru ADJ. To usnadňuje vyrovnávání napěťových ztrát vyskytujících se na delších úsecích vodičů. Mezi největší výhody spínaných zdrojů patří vysoká účinnost, malé rozměry a nízká hmotnost v poměru k přenášenému výkonu. Široký rozsah vstupního napětí, ochrana proti zkratu zabudovaná v řídicích systémech zdroje a odolnost proti rušení a krátkodobému poklesu napětí v síti. Impulzní napájecí zdroje ZTM se používají v automatizaci budov – k napájení elektro ventilů, elektrických úderníků, interkomů a videotelefonů, nízkonapěťových bistabilních relé a dalších automatizačních systémů. V průmyslu mohou fungovat jako napájecí zdroje pro programovatelné ovladače, senzory a další periferní zařízení.

EXTA – řešení pro lepší život

Impulzní napájecí zdroje jsou součástí skupiny výrobků „automatizace  EXTA“, skládající se z více než 180 zařízení, která umožňují ovládat osvětlení, ventilaci a všechny prvky instalace budovy. EXTA umožňuje vytvořit efektivní systém, díky kterému se otevírají zcela nové možnosti v oblasti ovládání:

- osvětlení (zapínání a vypínání zařízení z mnoha míst, vytváření personalizovaných světelných scén, programování časových funkcí, určování dynamiky světla),

- rolety (automatické spouštění a zvedání v konkrétní časy v dané dny v týdnu),

- vytápění – podlahové, vodní a elektrické.

Nabídka spínaných zdrojů: https://www.tympolplus.cz/inteligentni-elektroinstalace/automatizace-budov-exta/spinane-zdroje

 

Řešení navrhovaná společností ZAMEL zvýší nejen komfort každodenního života, ale také zajistí bezpečnost celé rodiny. Automatizace EXTA znamená v průmyslu jistotu provozu a spolehlivý, osvědčený design. Praktičnost jeho použití spočívá v jednoduchosti spojené s nejmodernějšími technologiemi. V tomto duchu byly vyvinuty nejnovější napájecí zdroje řady ZTM.

moderní konstrukce napájení profesionální napájení série ZIM universální impulsní napájení typ ZNM-30/24

Další články: