+420 736 632 224 Po – Pá: 8 – 14 hod.

Můj účet 0Košík
x
Registrace

Prodlužky, prodlužovačky, prodlužovací přívody. Jak vybrat a jak je používat

NAŠE NABÍDKA PRODLUŽOVACÍCH PŘÍVODŮ

Podle čeho vybírat prodlužovací přívody

Záleží jestli pořizujete přívod pro občasné použití, když zrovna potřebujete zapojit vrtačku nebo vysavač v chodbě, nebo jestli pořizujete přívod, který bude pod stálým zatížením. Vždy musíte zohlednit příkon spotřebiče/ů, které budete zapojovat. Uvnitř prodlužovacího kabelu jsou měděné drátky, které vedou elektrický proud. Čím hrubší drátek, tím více energie a tím silnější spotřebič do něj můžete zapojit. Zkontrolujte maximální přípustné zatížení prodlužovacího přívodu. K prodlužovacímu přívodu nepřipojujte zařízení, která mají součet odebíraného výkonu vyšší než přípustné zatížení prodlužovacího přívodu.

Volba délky je jasná. Záleží, jak daleko potřebujete elektřinu „přivést“. Na druhou stranu, není nutné kupovat ten nejdelší přívod, který seženete. Čím delší, tím dražší. A pokud narazíte na velmi dlouhou prodlužovačku za velmi málo peněz…. zvažte nákup, pravděpodobně výrobce šetřil na kvalitě. Ovšem pokud potřebujete připojit LED svítilnu do zásuvky, bude to stačit?? Ale pozor, abyste časem nepoužili prodlužku jinde. Pak by už to stačit nemuselo.

Prodlužovací přívody můžete pořídit i s vícenásobnou zásuvkou. Tady je volba také jednoduchá. Záleží, k čemu bude prodlužka sloužit. Velmi pravděpodobně už předem víte, kolik spotřebičů budete zapojovat.

Můžete volit i prodlužovací přívody s vypínačem. Použitím vypínače na prodlužce jednoduše vypnete všechny připojené spotřebiče.

A teď něco k bezpečnosti:

Taková běžná věc, ale víte, že i zde platí určitá bezpečnostní doporučení pro bezpečné používání?

  • Pozor na vodu. Používejte suché, se suchýma rukama a v suchém prostředí.
  • Nepoužívejte poškozené výrobky, zejména pokud je poškozený kabel a je vidět na „živé“ vodiče.
  • Nedoporučujeme spojovat více prodlužovacích přívodů.
  • Prodlužka není hračka a nepatří do rukou dětí.
  • Přívod VŽDY používejte ve zcela rozvinutém stavu, i když nevyužíváte celou délku. Zabráníte tím přehřívání. I rozvinutou prodlužku nepřekrývejte kobercem, podlahovou krytinou nebo něčím podobným. Pokud chcete přívod „ukrýt“ instalujte jej do kabelové lišty. Je možné zakoupit v různých barvách a vhodně ji zakomponovat do interiéru.
  • Po prodlužovacím přívodu nepřejíždějte, nechoďte, nestavějte na něj žádné předměty, neházejte jím - předejdete tak poškození.

prodlužovací přívody prodlužovací přívod na bubnu prodlužovací přívod s vypínačem zahradní prodlužovací přívod zahradní prodlužovací přívod prodlužovací přívod s vypínačem

Další články: