+420 736 632 224 Po – Pá: 8 – 14 hod.

Můj účet 0Košík
x
Registrace

Využití omezovače výkonu - bezpečnost, úspora a komfort

Omezovač výkonu PMH-01 slouží k automatickému odpojení napájení v kontrolovaném obvodu v situaci, kdy dojde k překročení nastavené hodnoty výkonu odebíraného spotřebičem. Hodnotu výkonu lze plynule regulovat pomocí potenciometru v rozsahu od 0,2 do 2 kW. Následující cykly měření po odpojení spotřebiče jsou realizovány v intervalech cca 40 s. Hermetické provedení zajišťuje správnou funkčnost i v nepříznivých podmínkách.

NAŠE NABÍDKA OMEZOVAČŮ VÝKONU

Princip využití omezovače výkonu

Zařízení kontroluje hodnotu výkonu odebíraného spotřebičem v kontrolovaném obvodu. Když je celkový výkon pobíraný spotřebičem v měřeném odvodu menší než nastavená hodnota, jsou spotřebiče napájeny jmenovitým napětím. V situaci, kdy hodnoty odebíraného výkonu překročí nastavený práh, bude obvod odpojen od napájení (vypnutí spotřebičů). K následujícímu připojení k napájení z důvodu měření výkonu dojde po 40 s. Po provedení měření se systém „rozhodne“, jestli bude obvod zapojený, nebo má být rozpojen. Přesné nastavení požadované mezní hodnoty výkonu je třeba provést po přibližně 40 minutách činnosti systému.

Příkladové využití je popsáno níže:

Omezovač výkonu jako prevence před černým odběrem energie

Systém omezovače výkonu vytváří ve spolupráci se schodišťovým automatem systém řízení osvětlení na schodištích s omezením odběru výkonu. Po stanovení odebíraného výkonu v systému a nastavení odpovídající hodnoty na omezovači výkonu, systém chrání např. před nelegálním připojením dalších spotřebičů ke světelnému obvodu. Když odebíraný výkon vzroste nad nastavenou hranici dojde k odpojení sledovaného obvodu a úroveň odebíraného výkonu bude kontrolována přibližně co 40 s.

Omezovač výkonu PMH-01 patří do skupiny omezovačů výkonu Pxx.

omezovač výkonu

Další články: